10.11.11

Cuti sem, Putrajaya, Raya Haji dan Najwa Latif

aku ni asyik tak update blog je. bila nak update, baru terhegeh-hegeh nak mintak maaf *eleh bajet reader(s) beribu. dua tiga ciput je pun. tapi aku still hargai :') bukan aku tulis untuk orang baca pun, it's more on satisfactory. bila aku dah luahkan, aku puas, hati tenang. and it will make up my mind. yang sudi baca, terimakasih banyak-banyak.

separuh cuti sem aku dihabiskan di Putrajaya. jadi babysitter kauu. tapi aku okay je sebenarnye. even kadang-kadang geramm jugak dengan perangai kanak-kanak riang dua orang tuu. bak kate Mr Casper, takpe yang, cari pengalaman. nanti dah ade baby, senang sikit. ewah, bajet esok luse je nak kawin.haha. well, ade jodoh ade lah. and aku bukan je jadi babysitter, malah merangkap maid dah haa. sib baik bergaji.haha. so, mengemas tak seberape, mendobi, memasak, boleh dah laa korang nak upah aku jadi maid for next sem break pulak.hahaha

and aku pergi convo day my cousin dekat uitm shah alam hari tu. anak arwah mak lang. so, my family and cik manik and her family nak celebrate lah dengan k.eka. taknak dia sedih hari bahagia dia kan. tapi yang tak best nya, pesta konvo uitm tak best sangat. tak banyak stall. tak semeriah yang aku jangka. aku rindu convo fiest usm. seronok. banyak benda. rambang mata. ehem.hahah. then, kitorang sambung celebrate dekat sekinchan ikan bakar (shah alam branch). memang ramai gila lah. berapa meja entah sambung hari tu. kitorang je dekat 20 orang. hehe. family aku memang macam ni, nak sweet-sweet je.ehehe. tapi sekinchan ikan bakar tak berape best sangat lah. tak banyak variety.


inspiration :) fyi, aku selekeh hari ni

tak cukup korum lagi ni -.-'

tapi sedih jugak laa. lame cuti pun still tak dapat jumpa Mr Casper. He's freaking busy with his assignments and all. trust me, kadang-kadang dye tak sempat pun msg i. tu yang sampai tacing-tacing tu. -.-' yelah, we are in different world. aku business stream, dia engineering stream. mana sama sibuk nya. sibuk-sibuk aku pun sempat lagi update facebook, sibuk-sibuk dia? paham-paham je la. kadang tu makan hati jugak. tapi aku selalu cakap kat diri, takpe, berkorban untuk sekarang. untuk masa depan kami jugak. InsyaAllah. sebab tu kadang-kadang tu aku tahan diri tak msg dia. sebab taknak ganggu. taknak bagi dia masalah. biarlah, buat masa ni. selagi aku boleh tahan. cuma kadang-kadang, aku rindu morning wish diaa setiap pagi masa aku mula-mula masuk uitm dulu :'(

dah, tutup cerita sedih.

Raja Haji aku went on macam biasa. first raya mesti kat rumah sendiri. sebab ayah involve in korban and all. petang raya tu baru balik kampung mama pulak. rumah aku meriah la sebab adik-beradik ayah semua berkumpul. actually, bukan rumah aku pun, rumah pusaka. duduk ngan nenek. so, semua akan disini if raya or anything. bila dah ramai berkumpul, macam-macam nak makan. orang tu nk makan ni, orang ni nak makan tu. so, a day before raya, memang lunch kitorang meriah gilaa, dah kalah time bukak puasa ! rusa black pepper, laksa, kari kepala ikan, udang mentega, and rebung masak lemak cili api. and banyak lagii.huuu. misi nak diet dibatalkan.haha. tapi tak puas, sebab tak banyak makan sup tulang T.T want moreeee


otw balik kampung !

tapi yang aku pelik nyaa, dah dua orang cakap gambar ni iras-iras, okay ulang *iras-iras* orang ni;


google credited.

tang mana yang sama tak tauu. entah, tak pernah mimpi pun nak iras sape-sape. haha. *fyi, bukan perasan okay. ni orang yang cakap.haha






okay, aku dah tak tahan ngan nyamuk-nyamuk yang sayang sangat kat aku malam ni.
kbye;









akubukannajwalatif


2 comments:

cik Deela said...

xsamaaaaaaaaaaaaaaaa pon.hahaha

aziera tarmizi said...

ko dengki la tu.haha :p