31.5.12

A very very long post



These are basically the first batch yang aku amik masa Hari Belia in Putrajaya hari tu. I am a crew there, and first day kan, the organizer give us chance ronda-ronda dulu. First time nak cari food valley pun sesat nak mampus -,- Basically HBN had too many sections ; My Hobby, Food Valley, My Kg Art, Senorita World, Celebrity Planet, Love lane, Colours of Malaysia, Jom Heboh and so forth.and this is my very first time joined the HBN and jadi crew on duty pulak tuu -,-



These are another during that the first day of my duty. masa ni incik askar yang gagah perkasa tengah buat marching band and apa tah lagi. and this was the time when the free trem sangat-sangat kosong, even kau boleh baring golek-golek dalam tu. tapi jangan harap nak buat cenggitu the very very next day lah kan sebab orang dah start ramai.


and, unfortunately, I left my camera during the second day. tsktsk



and these are during the third/last day of my duty. sebab sabtu ahad busy dengan cousin's wedding kan.so, terpaksa amik tiga hari je lah pun :) see the members with Golla Palooza's shirts? They are my new friends and also team-mates during that three days of duty :)


and the last night of duty, sempat lagi pegi buat dekat mahendi. puas hati. sebab even it's just RM5 untuk sebelah tangan, tapi merah dia tahan lama. even now I'm typing with red coloured mahendi on my left hand and I really LOVED it <3 rasa nak pegi buat lagi, tapi bos yg buat mahendi ni jauh dekat puchong sana.hewhew.  oh ya, see the guys with bicycle? They are actually rented from one of the organizers. There are mountain bikes, fixie, skateboard, roller blades. If not mistaken, RM2/hour je :)

and yeah, aku nak cakap sikit. adaa je orang comment pasal tak elok la pegi HBN, lebih baik pegi masjid and so on, yes, betul la niat tu, teguran tu betul. no doubt lagi. tapi why one earth, dekat-dekat nak pilihanraya ni, makin ramai jadi pendakwah bebas semua kata itu-ini salah. aku macam ni je dari dulu sampai sekarang, tapi dekat-dekat nak pilihanraya ni baru laa ramai dok tegur, maki, caci, perli aku macam-macam as dia tu bagus. dulu aku pergi program macam tu, as in sebelum nak dok politik-politik ni, takde pulak orang nak tegur? aku bukan nak marah and cakap aku betul. tapi aku pelik.sangat. why now?

and aku makin jauh dari seorang kawan, dan seorang kawan
sebab apa? mungkin mereka rasa ideologi politik kita berlainan.

aku tak pernah kisah. sebab apa?
aku tak campur politik dan agama.
aku tak campur politik dan friendship.

yeah. that's it.

and lagi satu, nak tanya sikit, kenapa eh semua macam berpaksi kan seorang ulama/ustaz/cendekiawan je? pandangan yang lain bagaimana?

cuma, aku pelik.

Then on last Saturday, pagi tu konon rushing nak pi SSAS (as in Sekolah Sultan Alamshah, ''adik beradik'' dengan Seri Puteri kesayanganku :p) tapi uncle ajak pulak pegi Jom Heboh. aku okay je lah kan. katakan yes kepada shopping.hahahaha :p dapat laa beli necklace, bracelet, toms shoes and ape tah lagi.hihi.
Dulu Toms ni mahal gila. skang ni dia jual rm25 je. tapi aku tak tau la betul ke tak. sebab tak biasa lagi beli toms ni.hewhew.

and that evening, baru laa betul-betul rush pegi SSAS. Pak Long is a principal there. so dia guna segala kuasa yang ada buat wedding my cousin laa.hihi


I was wearing the very new tailored dark blue baju kurung moden *as the very first in my collection of baju kurung moden.hehe. that tailor jahit besar sikit dari saiz yang dia ukur, macam tau-tau je aku ni kdg2 cepat membesar.ehh -,-


night before the reception. We are wearing that baju kurung sampai pegi mydin putrajaya tau malam tuu -,- 


and these are the closing. yeah, I was the bridesmaid, and maybe weekend ni akan jadi bridesmaid jugak untuk reception sebelah abang Irwan si artis kpop.hahaha. then sempat jugak karaoke dua lagu. satu duet, satu lagi dangdut youu :p


errr, jumaat ni will be in Pahang, another wedding, and Ahad will be in Nogori sembilan
what a hectic week.haih. 

memang tak habis berjalan lahh kau kan Rara :p

ok.dah.panjang sangat membebel.byeee :)

2 comments:

Shah Min Ho said...

chill rara lee <3

Rara said...

tengah chill sesangat ni shah min ho :p