5.5.12

Wed

Sekarang ni trend kan wedding semuaa nak DIY, even bertunang pun orang nak buat DIY.

tengok dekat blog kak yana petisuara. Dia puna engagement ceremony, perhhh. Siap adaa candy booth comel tau.

DIY here means, pelamin nak hias ikot cita rasa sendiri.

DIY dia punyaa photo booth, siap adaa vintage moustache and glasses lagi !

DIY dia punya veil

DIY dia punya bride punyaa baju-baju.

DIY dia punyaa signboard nak tuju rumah pengantin

and normally, yang buat DIY ni sebab nak vintage style. susah wohh nak dapat mak andam yang offer vintage-vintage mengikut citarasa sendiri ni. Unless nanti aku kahwin dengan kerabat, InsyaAllah mimpi tertunai seratus peratus dengan pertolongan wedding planner.hewhew.

tapi untuk wedding yang biasa-biasa macam aku ni, diorang prefer DIY. murah, tapi banyak guna masa.
and jugak kreativiti.

bagi aku, kerja kahwin ni, best. Some feeling of excited inside me. macam orang cakap, orang lain yang kahwin, kau pulak lebih-lebih.hahahaha. 

dulu uncle aku bertunang, aku suggest buat hantaran coklat ala-ala Penang Bridge sebab masaa tuu aunty stay dekat Penang.

and it was awesome !

kitorang siap beli coklat bentuk keretaa letak atas bridge tuu so it looks real XD hoho

being me, aku suka benda kreatif-kreatif ni. even kekadang tak jadi.hahaha

kenapa aku tetibaa merepek sebab wedding ni out of the blue?

sebab tadi pak long datang hantar ini;



ini ialah pelan kerja wedding coursin aku, as the first cucu dalam family sebelah mama ye kawan-kawan.
siap adaa siapa yang tanggungjawab untuk ini, untuk itu. and mama got door gifts. Eh, sayaa lari dulu dari bagi bungaa telur ye ? setakat nak tolong kira, hias sikit-sikit takpe.ehehe. Alia and the Geng adaa.HAHA :p

baguslah macam ni. macam menguruskan sesebuah event. kalau kak long kahwin masaa aku semester empat hari tu, aku suggest jadikan event kelas je terus. hahah. satu uitm kauu jadi guests.huahaha

They will do it in gotong-royong, which is benda normal dalam family. semuaa orang boleh bergotong-royong.

Ada jugak orang cakap, kau ni, asyik-asyik kenduri kahwin.
My answer is simple ; Bukan ke orang dah jemput pegi walimatulurus tu, kita kenaa attend ? -,-

benda baik dibalas baik, kan. 

Just as my wed nanti, I prefer the food is done with catering.haha. bukan saya nak mengenepikan tukang-tukang masak kenduri kahwin yang handal, just that, I want my family to relax, chill chill je lahh masa saya kahwin. Semua orang happy-happy makan-makan, relax chill sembang dengan family.  Ewahh.kemain kau berangan.

Doakan kewangan yang betul-betul stabil masa tuu, InsyaAllah benda ni jadi kenyataan :)

and benda yang betul-betul saya nak adaa; Photobooth kepada guest yang sudi. We will take your picture in polaroid, and you can bawak balik rumah simpan buat kenangan. like;




bawah tuu siap tulis *nanti la kan. "Rara Lee <3 Mr Future Husbnd"
hahahaha.dah.dah. tak sudah-sudah dengan dream wedding kauu.


p/s: i think i will do lots of DIY. masa ni semuaa kenaa kerah buat gotong royong.HAHAHAHA

1 comment: